• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na razpis za nagrado Horus 2015 prispelo 23 vlog

Na razpis za slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2015 je do 30. septembra 2015, ko se je razpis zaključil, prispelo 23 vlog. Za nagrado se bo potegovalo 14 podjetij in štirje zavodi, za splošna posebna priznanja so prispele štiri vloge, za posebna priznanja novinarjem pa ena vloga.

Foto: Dreamstime

Z razpisom za nagrado Horus, ki je bil objavljen sedmič, želijo Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO), Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) in javna agencija SPIRIT Slovenijapoiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Med podjetji se za nagrade Horus letos potegujejo IDentiks kartični sistemi (mikro podjetja), Saubermacher – Komunala Murska Sobota, Goričanka, javno podjetje Marprom, ABBVIE in računovodski servis ZEUS (mala podjetja), Snaga, MIK Mednarodno trgovsko in proizvodno podjetje, Javno podjetje Komunala Brežice, Novo Nordisk in Mariborski vodovod, javno podjetje (srednjevelika podjetja) ter Lidl Slovenija, Snaga Javno podjetje in NLB (velika podjetja).

V   kategoriji zavodov so vloge za nagrado poslali Inštitut za promocijo varstva okolja, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Center urbane kulture Kino Šiška in Bolnišnica Sežana. Za posebna priznanja v kategoriji novinarji/ke so organizatorji prejeli vlogo Mirjam Muženič, za splošna posebna priznanja pa vloge posameznikov, in sicer dr. Timija Ečimovića, Anite Ogulin, Jurčka Nowakka in izr. prof. dr. Urše Golob Podnar.

Ocenjevanje bo potekalo v dveh krogih, za uvrstitev v ožji izbor pa morajo kandidati zbrati vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk. Finalisti bodo znani 26. oktobra, končni zmagovalci pa 17. novembra 2015 v Novi Gorici v okviru Slovenskega foruma inovacij.