• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V Ljubljani konferenca o komuniciranju družbene odgovornosti

Ljubljana bo prihodnji teden, od 17. do 19. septembra, na Ljubljanskem gradu gostila tretjo mednarodno konferenco o družbeni odgovornosti in komuniciranju. Konferenca obravnava ideje, teorije, metodološke in menedžerske pristope ter študije primerov o strategijah družbene odgovornosti podjetij, s poudarkom na njenem upravljanju in komuniciranju.

Mednarodna konferenca o družbeni odgovornosti in komuniciranju se bo odvijala na Ljubljanskem gradu. (Foto: www.ljubljanskigrad.si)

Mednarodne konference o družbeni odgovornosti in komuniciranju, ki jo organizira Združenje za korporativno in tržno komuniciranje v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za družbene vede, Univerzo v Amsterdamu in Univerzo Aarhus, se bodo udeležili akademiki in praktiki, ki svoje raziskovanje in delovanje posvečajo družbeni odgovornosti podjetij.

Konferenca bo obravnavala teorije, metodološke in menedžerske pristope o strategijah družbene odgovornosti podjetij, njenem upravljanju in komuniciranju. Osrednja gostujoča govorca na letošnji konferenci bosta profesorica Laura J. Spence, strokovnjakinja za poslovno etiko in direktorica Centra za raziskovanje trajnostnega razvoja na fakulteti Royal Holloway londonske univerze, in profesor W. Timothy Coombs, strokovnjak za krizno in korporativno komuniciranje in predavatelj na Univerzi Texas A&M. V sklopu tridnevnega programa bodo udeleženci lahko prisluhnili tudi predavanju ljubljanske podžupanje Tjaše Ficko, ki bo podrobno predstavila Ljubljano kot Zeleno prestolnico Evrope 2016.

Rdečo nit programa sicer sestavljajo predavanja priznanih ter izkušenih profesorjev in praktikov, ki bodo predstavili svoja najnovejša raziskovalna spoznanja in izkušnje s širšega področja komuniciranja družbene odgovornosti. Konferenca s tem ponuja celosten pregled dogajanja na polju družbene odgovornosti in komuniciranja ter prispeva k prepoznavanju ključne vloge slednjega v procesu vključevanja družbeno odgovornih vsebin v strateško načrtovanje in izvajanje aktivnosti podjetij.