• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Objavljen je razpis za nagrado za družbeno odgovornost Horus 2015

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO), Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) in javna agencija SPIRIT Slovenija so v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta objavili razpis za slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2015. Razpis za nagrado Horus je tokrat objavljen že sedmič, z njim pa želijo poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Razpis je odprt do 25. septembra 2015.

Za nagrado Horus 2015, ki bo letos podeljena sedmič, se lahko potegujejo podjetja (mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna) in zavodi. Objavljeni so še trije razpisi za posebna priznanja, in sicer posebno priznanje posamezniku oz. organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, posebno priznanje novinarju/ki inrazpis za posebno priznanje Slovencem v zamejstvu in po svetu.

Dosedanji prejemniki priznanj in nagrad Horus iz preteklih let so 11. junija 2015 ustanovili Poslovni klub Horus, ki združuje do sedaj prijavljene kandidate za nagrado Horus, omogoča izmenjavo znanja, izkušenj ter dobrih praks in tako povezuje slovenska družbeno odgovorna podjetja.

»Pobuda za ustanovitev Horus kluba izvira iz želje, da bi postala družbena odgovornost neločljiv del »genetskega zapisa« podjetij v Sloveniji, da bi presegli zgolj razmišljanje o družbeni odgovornosti kot dejanjih, pač pa kot načinu življenja in seveda poslovanja. Družbena odgovornost je mnogo več kot le humanitarna gesta, je zavedanje podjetja o svojih učinkih na okolje in družbo, v kateri deluje, ter njegova zaveza k ustvarjanju boljšega sveta. To lahko naredimo le tako, da v svojem delovanju po svojih najboljših močeh sistematično skrbimo za zmanjševanje ali celo odpravljanje morebitnih negativnih ter krepimo, nadgrajujemo in ustvarjamo pozitivne družbene učinke,« je o Poslovnem Klubu Horus povedala Tina Cipot, vodja službe za odnose z javnostmi v podjetju Lidl Slovenija, ki je skupaj z Juretom Trillerjem, direktorjem podjetja Identiksa, tudi pobudnica nastanka tega kluba.

»Menimo, da nastopil čas, da naredimo skupno zavezo Sloveniji in pomagamo tudi drugim podjetjem krepiti družbeno odgovornost. Želimo sodelovati z odgovornimi podjetji in z njimi nadgrajevati naše delo,« je dodal Triller.

Več informacij o razpisu Horus 2015 najdete tu.