• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Drugi freeŠn za mlade piarovce

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) v marcu 2015 organizira drugi freeŠn, študentski natečaj kreativnega komuniciranja. Sodelujoči se bodo pomerili v kategorijah tekstopisje, mobilne aplikacije, grafično oblikovanje, fotografija in medijska strategija.

Natečaj bo trajal od 1. do 31. marca, najbolj kreativne ideje pa bodo razglašene 7. aprila na zaključnem dogodku v Kinu Šiška. Zmagovalci bodo nagrajeni s prakso pri pokrovitelju posamezne kategorije in z brezplačno kotizacijo za Zlati boben. Pokrovitelji kategorij, ki bodo pripravili naloge ter pregledali in ocenili dela so: Pristop (copywriting), Povio (mobilne aplikacije), Luks studio (grafično oblikovanje), Matjaž Očko (fotografija) in Kino Šiška (medijska strategija).

Vzporedno z natečajem ŠS PRSS organizira tudi delavnice kreativnih veščin. Prva delavnica v torek, 3. marca, bo potekala na temo vsebinskega marketinga, pod vodstvom Nenada Seniča. V sredo in četrtek ji bosta sledili delavnici o osnovah fotografije z Nejcem Lasičem in Photoshopa s Pio Anželj. Lenja Faraguna bo 10. marca na delavnici copywriting predstavila tekstopisje radijskih oglasov, naslednji dan se bodo ljubitelji grafičnega oblikovanja z Matejem Staretom spoznavali z Illustratorjem in nato v četrtek še nadgradili znanje o Photoshopu z Matejem Megličem. Pristop bo gostil delavnico o event in entertainment managementu, Demjan Vester o zgodbičenju, 19. marca pa bosta na sporedu kar dve delavnici, in sicer nadaljevalna delavnica fotografije s Katjo Bidovec in tipografija z Domnom Frasom, ki bo predstavil parametrično oblikovanje črk. Ekipa Goat Story bo na delavnici o crowdfundingu delila svoj uspeh na Kickstarterju, možno bo tudi pridobivanje nadaljnih izkušenj v Illustratorju. Zadnji dan natečaja bo Anja Križnik Tomažin dajala napotke o tem, kako predstaviti zmagovalni pitch.