• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Podelili nagrade za družbeno odgovornost Horus

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) sta sinoči v Ljubljani razglasila prejemnike slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2014.

V kategoriji podjetij so nagrado Horus 2014 prejeli Saubermacher – Komunala Murska Sobota (za mikro oz. majhno podjetje), DOSOR, dom starejših občanov (srednje velika podjetja), Lidl Slovenija (velika podjetja) in Razvojna zadruga Etri (socialna podjetja). V kategoriji zavodov je nagrado prejela Bolnišnica Sežana. Posebno priznanje in nagrado za podjetnika s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, je prejel Gábor Ropos iz Madžarske. Posebno priznanje novinarju je bilo podeljeno Jani Vidic, Nataši Zanuttini in Jerneji Jevševar (ekipa Vala 202) ter Editi Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Splošno posebno priznanje pa je prejela dr. Darja Piciga.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z IRDO in PRSS, ki nagrado Horus podeljujeta že šest let zapored.