• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Znani so finalisti za nagrado Horus 2014

Komisija prvega ocenjevalnega kroga je razglasila finaliste slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2014, ki jo podeljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta.

Med finaliste nagrade Horus 2014 so se uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja.

V kategoriji majhnih podjetij so se v finale uvrstili RASR, Razvojna agencija Savinjske regije, IDENTIKS kartični sistemi, Saubermacher-Komunala Murska Sobota in GALILEO 3000. Izmed srednje velikih podjetij so v ožji izbor prišli GRAWE Zavarovalnica, DOSOR, dom starejših občanov, Hewlett-Packard in IBM Slovenija, v kategoriji velikih podjetij pa sta finalista javno podjetje Snaga in Lidl Slovenija.

V kategoriji socialnih podjetij, ki je bila letos razpisana prvič, se je v finale uvrstila Razvojna agencija Etri, v kategoriji zavodi pa sta v ožjem izboru EIC Univerzum Minerva Maribor in Bolnišnica Sežana.

Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, se je v finale uvrstila dr. Darja Piciga, za posebno priznanje novinarju pa Edita Cetinski Malnar (RTV Slovenija) ter Jana Vidic, Nataša Zanuttini, in Jerneja Jevševar (Ekipa Vala 202). Finalist za posebno priznanje podjetniku s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, je Gábor Ropos iz Madžarske.

Prejemniki nagrade Horus 2014, ki bo letos podeljena šestič, bodo znani 4. decembra 2014 zvečer.