• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nagrada Horus prejela nacionalno priznanje za odličnost v spodbujanju podjetništva

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) sta prejela nacionalno priznanje za odličnost v spodbujanju podjetništva, in sicer za podjetniško pobudo slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus. Priznanje sta organizaciji prejeli v kategoriji odgovornega in odprtega podjetništva v okviru razpisa za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2014. S tem sta se uvrstili v drugi krog tekmovanja za evropsko nagrado, kjer se zanjo potegujeta skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR). Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva bo podeljena oktobra 2014 v italijanskem Neaplju.

Foto: dreamstime

Nagrada Horus je po besedah zaslužnega profesorja ddr. Matjaža Muleja, predsednika strokovnega sveta inštituta IRDO, del slovenske nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti. Inštitut IRDO in PRSS jo skupaj z več kot dvajsetimi podpornimi partnerji in pod častnim pokroviteljstvom predsednika države podeljujeta tradicionalno vsako leto, od leta 2009 dalje. »Nagradimo celovite pristope pravnih oseb  in posameznikov k družbeni odgovornosti. Nagrada Horus spodbuja ustvarjanje strategij družbene odgovornosti v podjetjih in zavodih in vključuje sestavine standarda za družbeno odgovornost ISO26000,« je poudaril Mulej.

Kot pravi, dosedanji finalisti in nagrajenci poročajo o pozitivnih učinkih njihovega sodelovanja na razpisu za nagrado Horus. »Pomaga jim krepiti ugled, lojalnost zaposlenih in kupcev, izboljšuje njihovo interno strategijo družbene odgovornosti, pomaga analizirati obstoječe stanje, se primerjati z drugimi, inovirati poslovanje v duhu večje konkurenčnosti in družbene odgovornosti,« razlaga Mulej.

Letošnji razpis za nagrado Horus bo odprt od konca junija do sredine oktobra, sledi ocenjevanje kandidatov v dveh krogih in slavnostna podelitev nagrad Horus v začetku decembra 2014.