• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mladi piarovci z natečajem kreativnega komuniciranja

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) v februarju 2014 pripravlja študentski natečaj kreativnega komuniciranja, ki so ga poimenovali freeŠn. Natečaj bo potekal v petih različnih kategorijah, hkrati pa bodo v sekciji organizirali delavnice kreativnih veščin.

Natečaj, ki se bo začel s 1. februarjem in končal z oddajo nalog 7. marca, ima pet različnih kategorij, in sicer tekstopisje, fotografija, grafično oblikovanje, organizacija in upravljanje dogodkov ter inovativne oblike promocije. Sodelujoči bodo dobili nalogo, ki so jo pripravili pokrovitelji posameznih kategorij, nato pa bodo poskušali najti čim bolj kreativne rešitve in se potegovali za nagrade. Na natečaj se lahko prijavite s spletnim obrazcem.

Prijavljena dela bo pregledala, ocenila in izbrala strokovna žirija. Dela v kategoriji fotografija bo presojal Arne Hodalič, v kategoriji grafično oblikovanje pa Arnold Vuga, medtem ko drugi člani žirije še niso znani.

Vzporedno z natečajem ŠS PRSS organizira tudi delavnice kreativnih veščin. Na prvi delavnici, ki se začne 2. februarja, bosta Pristopova kreativca Dominik Bagola in Tine Lugarič predstavila oglaševalski brief, 11. februarja pa bodo udeleženci z grafičnim oblikovalcem in ilustratorjem Nenadom Cizlom spoznavali pomembne elemente dobrih ilustracij. Dan kasneje bo Katja Petrin Dornik, kreativna direktorica v agenciji Luna\TBWA, vodila delavnico o pisanju kreativnih besedil, Matej Stare pa se bo 18. in 25. februarja posvetil osnovnam programov Adobe Photoshop in Adobe Illustrator. Kot napovedujejo organizatorji, bo ena od delavnic posvečena tudi fotografiji, program pa se bo konec marca končal z delavnico, namenjeno organizaciji dogodkov.