• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mladi piarovci objavili satirično-komični dokumentarec »suPRjunak«

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) je ob svoji petnajsti obletnici izpeljala projekt PRUF!, katerega namen je bil ozavestiti mlade o delu stroke odnosov z javnostmi. Ob tej priložnosti je nastal tudi kratki satirično-komični dokumentarni film »suPRjunak«.

Film »suPRjunak« sestavljajo različne zgodbe, ki se pripetijo proaktivnemu študentu komunikologije Tinetu. Kot pripovedujejo v ŠS PRSS, Tine s svojim znanjem odnosov z javnostmi uspešno rešuje ljudi različnih strok iz vsakodnevnih zagat, s katerimi se srečujejo. »Zaradi splošne informacijske prenasičenosti in ker smo želeli pritegniti mlade, smo se odločili za novejšo zvrst filma, t. i. »mockumentary«, v kateri so fiktivni dogodki predstavljeni kot snov resničnega dokumentarca, s čimer se ustvari občutek parodije,« so pojasnili mladi piarovci.

Za projekt PRUF! so se odločili, ker so želeli opozoriti slovensko javnost na uporabnost in koristi stroke odnosov z javnostmi, saj je anketa, ki so jo izvedli v začetku leta, pojazala, da je stroka v javnosti slabo sprejeta in zelo stereotipizirana. V okviru projekta so vzpostavili tudi PR-svetovalnico, v kateri mladi komunikologi nudijo brezplačno pomoč s področja odnosov z javnostmi raznim mladinskim združenjem in nevladnim organizacijam.

Ker se je letošnji projekt PRUF! izkazal za uspešnega in koristnega pri ozaveščanju mladih o pomenu odnosov z javnostmi, so se mladi piarovci odločili, da ga spomladi prihodnje leto nadaljujejo.