• Facebook
  • Twitter
  • RSS

PR Teater tokrat posvečen »zgodbam za dobro jutro«

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) bo 19. novembra že četrtič organizirala PR teater, študentsko konferenco o odnosih z javnostmi. Rdeča nit konference so »zgodbe za dobro jutro«, ki združujejo veščine, nujne za vsakega piarovca.

Tokratni PR teater bo udeležencem prikazal »vse, kar naj bi piarovec potreboval za uspešno poslovno pot«, kot pravijo v ŠS PRSS. Za rdečo nit konference, zgodbe za dobro jutro, so se odločili zato, ker so piarovci prvi, ki zjutraj preverijo vse dogajanje okoli sebe in začnejo z delom, branjem in s pisanjem zgodb iz prve roke. Vse izbrane veščine so univerzalne in skupne številnim posameznikom, za zaposlene v odnosih z javnostmi pa nujne. Gre za pisanje, širokoglednost, retoriko, ustvarjalnost, raziskovanje, mreženje in mehke veščine.

Zgodbo PR teatra bodo tako pisali Nina Gaspari, ki bo predstavila študijo primera Slovenske Vodke in zajela veščino ustvarjalnosti, Miloš Čirič, ki bo izdal skrivnost »poslovnih kav« in poudaril pomembnost mreženja, in Chantal Van Mourik s predstavitvijo odnosov z javnostmi v glasbeni industriji. Vesna Sodnik bo razkrila pomembnost govorice telesa pri retoriki, na okrogli mizi pa bodo veščino pisanja zastopali blogerji Roni Kordiš, Aljaž Pengov Bitenc, Anže Frantar in Urška Podojstršek. Njihov pogovor bo usmerjal Boštjan Gorenc – Pižama.

Novost v letošnjem programu je pogovor, katerega osnova bo projekt Glasuj z razlogom, kjer bodo o različnih komunikacijskih strategijah govorili Marko Orel, Tanja Kos, Irena Čotar in Gloria Vilar pod taktirko Denisa Oštirja.

Veščina raziskovanja bo predstavljena v prispevkih Jurija Ložića in Luke Piškoriča, ki bosta primer start-upa Musgard navezala še na skupno delo (coworking) in množično financiranje (crowdfunding), ter Tonija Klarića, ki se bo posvetil digitalnemu komuniciranju. Sledilo bo soočenje Aljoše Bagola in Mihe Artnaka, ki bosta razglabljala o priložnostih, ki ustvarjajo zgodbe oziroma obratno. Zadnjo, sedmo veščino piarovca, predstavljajo mehke veščine, ki jih bodo na PR teatru predstavili s pomočjo dveh delavnic. Prvo bo vodil Demjan Vester in bo razkrivala skrivnosti učinkovitega komuniciranja, na drugi delavnici pa se bodo udeleženci posvetili upravljanju s časom, o čemer jih bo poučila Alenka Planinc Rozman.