• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Motorola se ponaša z novo podobo

Proizvajalec mobilnih telefonov Motorola, ki je od lani v lasti Googla, je predstavil spremenjeni logotip, ki stavi na moč blagovne znamke Google.

Novi logotip Motorole.

Nekoč priljubljena Motorola pod novim lastnikom doživlja temeljito preobrazbo. Ta zajema tudi prenovo blagovne znamke, ki se že predstavlja z novim logotipom. V njem je ohranjena prepoznavna črka M, ki pa ni več bele barve in v rdečem krogu, temveč je siva in v belem krogu z obrobo mavričnih barv. Motorolino ime pod krogom zdaj ni več zapisano v verzalkah, temveč z malimi črkami. Pod njenim imenom je dodana še navedba »a Google company«, ki ne dopušča več dvoma o novem lastniku Motorole.

Google še pred nekaj časa namreč ni izpostavljal svoje naveze z Motorolo, saj je njegova prevlada v panogi mobilnega oglaševanja tesno odvisna od proizvajalcev pametnih telefonov z mobilnim operacijskimi sistemom Android, kot je Samsung, zato se je hotel izogniti domnevnemu konfliktu interesov. Očitno pa ga je izsledek Kantarjeve raziskave, ki je pokazala, da je Googlova blagovna znamka pomagala k večjemu tržnemu deležu proizvajalca LG in telefona Nexus 4, plodu sodelovanja med LG in Googlom, navedel k drugačnemu razmišljanju.

 

Vir: marketingmagazine.co.uk, designtaxi.com

Novi logotip Motorole.
Stari logotip Motorole.