• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenci navdušili žirijo Red dot 2013

Gigodesign, Elan in Gorenje so prepričali žirijo oblikovalskega tekmovanja Red dot in prejeli številne nagrade ter odličja.

Slovenski podjetji Gorenje in Elan ter oblikovalski studio Gigodesign so na Red dot 2013 prejeli kar 9 nagrad. Gigodesignu je žirija v nemškem oblikovalskem centru Design Zentrum Nordrnheim Westfalen namenila štiri nagrade, in sicer za Elanove smuči iz kolekcije 2013/2014 - SLX Fusion ter smuči iz družine Amphibio - Amphibio 14 Fusion, ki so jih izdelali v sodelovanju s Porsche Design Studiem. Žirija je častno omenila (Red Dot Honourable Mention) tudi Elanove smuči Delight QT, ki so jih oblikovali v Gigodesignu in podjetju Sonda, in integrirani zvočni sistem Beatnik, ki so ga v Gigodesignu oblikovali za podjetje Donar.

Družbi Gorenje je žirija Red dot 2013 namenila kar pet nagrad. Na podelitvi nagrad, ki bo 1. julija 2013, bodo prejeli nagrade za toplotno črpalko Gorenje Aerogor, stroj za pranje perila generacije SensoCare NGPS12, kar tri nagrade pa bodo prejeli za izdelke blagovne znamke Atag.