• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Henkel CEE organizira natečaj Henkel Art.Award 2013

Natečaj Henkel Art.Awards 2013 k sodelovanju vabi umetnike iz 23 držav Srednje in Vzhodne Evrope, zmagovalec natečaja pa bo osvojil nagrado v višini 35.000 evrov.

Podelitev Henklovih umetniških nagrad 2012

Henkel na območjo Srednje in Vzhodne Evrope (regija CEE) je že dvanajstič zapored objavil svoj letni razpis za sodelovanje na natečaju Ehenkel Art.Award. Natečaj k sodelovanju vabi umetnike iz 23 držav Srednje in Vzhodne Evrope, zmagovalec natečaja pa bo osvojil denarno nagrado in priložnost, da svoja dela razstavi na samostojni razstavi v svoji državi ter v Muzeju moderne umetnosti na Dunaju, ki je poleg avstrijske družbe KulturKontakt Austria partner projekta.

»Umetnost prispeva k medsebojnemu razumevanju in posledično vpliva na sožitje med ljudmi. S Henkel Art.Award. želimo spodbujati takšen razvoj v regiji,« je povedal Günter Thumser, predsednik Henkel CEE.

Mednarodna žirija bo v poletnih mesecih imenovala pet finalistov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado. Zmagovalca bodo razglasili novembra, na slavnostmi podelitvi nagrad na Dunaju.

Več: artaward.henkel-cee.com