• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Jure Miklavc je član žirije Red dot 2013

Vodja podjetja Studio Miklavc Jure Miklavc bo sodeloval pri žiriranju prestižnega oblikovalskega tekmovanja Red dot 2013.

Žiriji tekmovanja Red dot 2013 se bo pridružil Jure Miklavc, vodja podjetja Studio Miklavc. Skupaj z ostalimi člani žirije bo izbral prejemnike oblikovalskih nagrad Red dot Award: Product Design za leto 2013.

Člani žirije so neodvisni in se zavežejo s »kodeksom časti«, zato so izključeni iz sodelovanja na natečaju. Da bi se izognili nasprotujočim interesom, člani žirije tudi ne smejo biti zaposleni v internih oblikovalskih studiih podjetij. Sestava žirije se delno spreminja vsako leto. Letošnja žirija je najštevilčnejša doslej, saj jo sestavlja kar 39 žirantov. Toliko članov šteje zato, ker so prijavitelji na tekmovanje prijavili več tisoč izdelkov. Prijavljena dela so razvrščena v 19 skupin.

Nagrado Red dot podeljujejo že od leta 1955 in velja za eno izmed najprestižnejših mednarodnih priznanj v industrijskem oblikovanju, njena prepoznavnost pa iz leta v leto narašča in pridobiva na ugledu.