• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nakupovalno središče Citypark z osveženo podobo

V agenciji Mayer McCann so poskrbeli za prenovo podobe ljubljanskega Cityparka, ki temelji na novi strategiji potenciranja nenakupovalnega obiska.

V agenciji Mayer McCann so poskrbeli za prenovo podobe ljubljanskega Cityparka, ki temelji na novi strategiji potenciranja nenakupovalnega obiska. S sloganom »Polepša dan« sporočajo obiskovalcem, da je Citypark prostor tudi za druženje in sprostitev.

Kot pravi Aleš Petejan, direktor poslovnega razvoja v agenciji Mayer McCann, so z najnovejšo osvežitvijo Cityparka, izdelali so jo pod vodstvom kreativnega direktorja Tonija Tomaška, želeli ustvariti podobo ne le najsodobnejšega in najbolj trendovskega mesta za nakupovanje v Ljubljani, temveč tudi središča, ki z raznovrstnimi storitvami in paleto blagovnih znamk ponuja posebno nakupovalno izkušnjo.

Boštjan Brantuša, direktor Cityparka, k temu dodaja: »Vsekakor smo trendseterji na področju mode in modnih zapovedi, kar želimo izraziti tudi s prenovljeno podobo ne samo modne ulice znotraj Cityparka, temveč tudi v naših medijih – časopisu, na Facebookovem profilu in ne nazadnje tudi na naši spletni strani.«

Po besedah Petejana so spremembo v dojemanju obiskovalcev nakupovalnega središča želeli ustvariti z znamčenjem nakupovalne kategorije, da bi CityPark postal generik za sodobno nakupovanje. »Rešitev za to smo dosegli z znamčenjem njenega najrelevantnejšega elementa – nakupovalne vrečke. Nakupovalna vrečka je že sama po sebi nekaj vznemirljivega, nekaj, kar vzbuja pričakovanje, je tudi objekt hrepenenja in se ponuja kot optimalno dopolnilo k sloganu »Polepša dan«,« pojasnjuje Petejan.

Del osvežene podobe je presenečena manekenka, ki v rokah drži rdečo vrečko, in se pojavlja v različnih oglasnih medijih, od svetlobnih vitrin, veleplakatov, tiskanih oglasov do avtobusov. »Neposredne, urbane in duhovite podobe manekenke so nastale kot skupno prizadevanje mednarodne ekipe.

Zapeljivi modeli, ki obiskovalce nagovarjajo z vrečko, polno presenečenj, so uveljavljena imena, ki so že delala kampanje z modnimi znamkami, kot so Diesel, Axe in Extreme Intimo,« pravi Petejan.

Kot pravi Brantuša, je bila prenova Cityparka premišljena poteza, saj so izhajali iz rezultatov, ki so jih pridobili na podlagi raziskave neodvisne agencije iz tujine. Z novo podobo želijo pozicionirati tudi močne blagovne znamke, ki so v prodajalnah v Cityparku sicer že zastopane, a doslej niso bile dovolj izpostavljene. Zato želijo z navajanjem njihovih imen na promocijskih gradivih opozoriti obiskovalce, da so izdelki znanih modnih oblikovalcev dostopni za vse in na voljo v Cityparku.

Strategijo potenciranja nenakupovalnega obiska bodo po napovedih Brantuše nadaljevali tudi v prihodnje, ko bodo predstavili tudi mobilne aplikacije in posodobljeno otroško igrišče ter nadgradili parkirni sistem v garažni hiši.