• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mednarodna nagrada za oblikovanje daljincu NEO

Na tekmovanju German Design Award, ki nagrajuje pionirske rešitve s področja oblikovanja, je daljinski upravljalnik NEO zmagal v kategoriji izdelkov s področja zabave. Ko pravijo pri Telekomu Slovenije, pa jim še več od nagrad pomeni to, da so uporabniki NEO pozitivno sprejeli.

Ob razglasitvi daljinca NEO za enega od zmagovalcev v kategoriji zabave je 19-članska žirija tekmovanja German Design Award zapisala, da »kot minimalističen, futurističen in izstopajoč izdelek daljinski upravljalnik NEO predstavlja odgovor na najsodobnejš

Nagrada »German Design Award 2020 – Excellent Product Design« za odličen dizajn izdelka je skupen dosežek partnerjev, Telekoma Slovenije in Ruwida, vodilnega avstrijskega podjetja na področju oblikovanja interaktivnih daljinskih upravljalnikov. Gre sicer za še eno v nizu priznanj, ki jih je platforma za pametno življenje NEO že prejela doslej. »NEO je že prejel tako mednarodna kot tudi domača priznanja. Poleg omenjene nemške nagrade smo decembra na globalnem tekmovanju VideoTech Innovation Awards dobili tudi priznanje za najboljšo uporabniško izkušnjo. Ponosni smo tudi na to, da je bil NEO na tekmovanju za CSI Awards 2019 imenovan za najboljšo platformo v kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari ali aplikacij, na istem tekmovanju pa se je uvrstil tudi v ožji izbor v kategoriji najboljše televizijskae uporabniške izkušnja. Poleg tega je NEO na CES 2019 prejel nagrado Honoree v kategoriji tehnološkega izdelka za boljši svet, na tekmovanju za inovacije na področju vsebin, CIA 2018 in CSI Awards 2018, je bil uvrščen v ožji izbor v kategoriji najboljše več zaslovnske televizije, na CSI Awards 2018 pa je prejel še znak visoko priporočljive storitve v kategoriji najboljše rešitve na področju interneta stvari, pametnega doma oziroma tehnologije 5G. V Sloveniji je bil NEO na WEBSI-ju 2019 nagrajen za najboljšo rešitev v kategoriji uporabe naprednih tehnologij, prejel pa je tudi bronasto priznanje za inovacije v osrednjeslovenski regiji, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije,« je za MM naštel Simon Slonjšek, direktor razvoja poslovanja množični trg v Telekomu Slovenije. »Še več od nagrad pa nam pomeni to, da so NEO vzljubili in za svojega sprejeli njegovi uporabniki. Platformo tudi priporočajo drugim, ker razume potrebe uporabnikov in ker je namenjena tistim, ki si želijo najboljšo uporabniško izkušnjo. Hkrati je NEO po mnenju uporabnikov najboljša platforma za pametno življenje,« dodaja.

V teh dneh sicer mineva natanko leto dni od predstavitve platforme NEO, ki je slovenskim gledalcem prinesla nov način iskanja televizijskih in ostalih vsebin, hkrati pa tudi upravljanje naprav pametnega doma. »Uporabniki namreč vsebin ne iščejo več po programih, ampak po kategorijah, imenih igralcev ali naslovih filmov oziroma serij in to kar z glasom v slovenskem jeziku. Takšen način upravljanja vsebin in pametnega doma na enem mestu smo svojim uporabnikom omogočili med prvimi na svetu, ob tem pa je platforma zasnovana tako, da je prilagodljiva za uporabo v katerem koli svetovnem jeziku in pri katerem koli operaterju. Da NEO predstavlja pomemben razvojni korak, poleg številnih mednarodnih nagrad dokazuje predvsem odziv mednarodne poslovne in strokovne javnosti. Tako je, na primer, NEO na globalno najvplivnejšem dogodku s področja medijev, zabave in tehnologije IBC, ki je septembra potekal v Amsterdamu, prisotne navdušil s tem, da je bil ena od redkih platform, ki je bila na dogodku predstavljena kot že delujoča in ne le kot demo verzija. Pritegnili so predvsem vrhunska uporabniška izkušnja, preprosta uporaba, hitrost vmesnika, naprednost in dodelanost rešitve, spremljanje gledanosti v realnem času in potencial za širitev. Na tej osnovi smo že začeli s prvimi dogovori s potencialnimi partnerji. In to je naše največje priznanje,« še pravi Simon Slonjšek.