• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovensko inovativno ulično svetilo GeoLux Plain znova navdušilo

Gašper Puhan je avtor inovativnega uličnega svetila GeoLux Plain, ki je že prejelo nekatera najodmevnejša mednarodna priznanja za oblikovanje, z včerajšnjim dnem pa je tudi prejemnik najstarejše svetovne oblikovalske nagrade iF Design Award 2019.

Puhan je univerzitetni diplomirani oblikovalec, direktor ter solastnik družbe GeoEnergetika in oblikovalske agencije Medias kreativ, za svoj izdelek pa je prejel že Red Dot Product Design Winner Award 2018 in BIG SEE product design award. Ob koncu leta 2018 se jima je pridružila še nagrada German Design Winner Award, včeraj pa tudi nagrada iF Design Award 2019. »Vse prejete častne nagrade za oblikovanje so za nas izjemnega pomena. Zelo sem ponosen, da smo z ekipo sodelavcev uspeli oblikovati izdelek, ki je prepričal številne mednarodne strokovnjake s področja oblikovanja. Še bolj me veseli, da našega svetila niso ocenili le kot vrhunskega, sodobnega oblikovnega izdelka, temveč so prepoznali tudi njegovo izjemno funkcionalnost in trajnostno naravnanost,« je povedal ob tej priložnosti.

Svetilo Geolux Plain I je mednarodne strokovnjake prepričalo z inovativnim oblikovalskim pristopom, ki omogoča napredne tehnološke rešitve, preprosto namestitev izdelka v okolje ter enostaven tehnološki proces, ki zagotavlja nižje proizvodne stroške. V segmentu energetsko učinkovite razsvetljave pa je prav to ključ za zagotavljanje kratke dobe povračila naložbe na osnovi energetskega prihranka.

Slavnostna podelitev nagrad bo 15. marca v Munchnu.