• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prestižna nagrada za oblikovanje Graphis tudi Slovencu

Diplomant Akadamije za likovno umetnost in oblikovanje Rok Malovrh je za svoje diplomsko delo »Promocijski videospoti ob 100. obletnici Bauhausa« prejel zlato nagrado Graphis New Talent 2019. Čestitamo!

»Oblika sledi funkciji«

Nagrajeni projekt je nastal pod mentorstvom profesorja Eduarda Čehovina in asistenta Damirja Birse, avtorsko glasbo pa je prispeval Florjan Kavčič.»Tema naloge je bilo oblikovanje treh promocijskih videospotov, ki se vsebinsko navezujejo na 100. obletnico Bauhausa (leto 2019 obeležuje 100-letnico nastanka slovite nemške šole Bauhaus, op. p.). V svojem raziskovalnem delu se je osredotočil na eno od načel Bauhausa, in sicer da oblika sledi funkciji, ter izpostavil ekonomsko načelo arhitekta Miesa van der Roha 'manj je več',« pojasnjuje Eduard Čehovin.

Dodaja, da je Malovrh v videospotih predstavil načela šole Bauhaus v okviru treh izbranih projektov oziroma dela treh Bauhausovih profesorjev. To so Ludwig Mies van der Rohe (stol Barcelona), Wilhelm Wagenfeld  (svetilka Bauhaus) in Herbert Bayer (univerzalna pisava). Čehovin poudarja še, da je imelo v ožjem izboru svoje predstavnike le pet šol iz Evope, Malovrh pa je bil eden izmed treh nagrajencev.