• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kdo sta uigrani mački Pick in Roll?

Za uradno maskoto ženskega evropskega prvenstva v košarki Eurobasket je bila izbrana rešitev slovenske agencije Zadrga. Obraza prvenstva, ki ga bosta prihodnje leto gostili Latvija in Srbija, sta tako postali mački Pick in Roll.

Kot je za MM povedala Špela Frešer, vodja projektov v Zadrgi, bosta mački s skupnimi močmi zastopali pozitiven ekipni duh in zmagovalno miselnost. Verjame, da bo njuna interakcija nedvomno navihana, izzivalna in tekmovalno naravnana. Ima lahko dvojec še bolj košarkarsko ime?»Za uspešno napadalno akcijo je potrebna usklajenost para v napadu. Ime se nam je torej zdelo primerno za naš navihani mačji tandem,« pojasnjuje sogovornica. 

Maskote so nastajale pod vodstvom umetniškega direktorja Dejana Miletića, kot zunanji sodelavec pa se je projektni ekipi pridružil ilustrator Robert Valčič iz Agencije Umer.Ker sta dve gostiteljici prvenstva (Latvija in Srbija), so želeli ustvariti par maskot, kar bi bilo sploh prvič v zgodovini EuroBasketa. »Maskota prvenstveno služi kot animacija med prvenstvom in dve »kulski«, karakterno različni mački, sta se nam zdeli idealen predlog.« Mački sta bili nesporni zmagovalki spletnega glasovanja, prejeli sta namreč 75 odstotkov glasov.