• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Skupini Gorenje pet oblikovalskih nagrad Red Dot

Na mednarodnem oblikovalskem tekmovanju Red Dot je slovenski uspeh s petimi nagradami dopolnila še Skupina Gorenje. Žirija je v kategoriji produktnega oblikovanja nagradila pralni in sušilni stroj WaveActive blagovne znamke Gorenje, vgradni zamrzovalnik in hladilnik blagovne znamke Atag ter Atagov vgradni kavni avtomat.

V Gorenju izpostavljajo dobro razumevanje konteksta uporabe, ki so ga oblikovalci v tem projektu dosegli z raziskavami o končnih uporabnikih. »Spoznavali smo navade in izzive raznolikih uporabnikov med procesom nege perila. Oblikovne rešitve smo testirali na ključnih trgih. Primerjali smo odzive na ključne oblikovne značilnosti aparata. Odziv končnih uporabnikov nam je pomagal še dodatno izboljšati izdelek. Dojemanje oblikovne kakovosti pa se je izkazalo kot precej povezano z zaupanjem v bolj tradicionalno podobo pralnega stroja,« je povedala Lidija Pritržnik, direktorica produktnega oblikovanja v Gorenju.

Poleg pralnega in sušilnega stroja Gorenje WaveActive je žirija nagradila še vgradna hladilnik in zamrzovalnik blagovne znamke Atag ter vgradni avtomat za kavo Atag. »Želeli smo ustvariti povezavo z našo obljubo – ljubimo kuhanje. Z novimi hladilnimi in zamrzovalnimi aparati ohranjamo dragocene sestavine na najboljši mogoč način,« je povedal Vincent Hofstee, vodja produktnega razvoja v Atagu.

Za Gorenjevo oblikovalsko ekipo je to skupno že 44. »rdeča pika«.