• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Visionect in GeoEnergetika med dobitniki oblikovalske »rdeče pike«

Pametna tablica za sejne sobe Joan podjetja Visionect in ulično svetilo GeoLux Plain podjetja GeoEnergetika sta prejela mednarodno oblikovalsko nagrado Red Dot (»rdeča pika«) za produktno oblikovanje.

Joan je 40-člansko strokovno žirijo za nagrade Red Dot prepričala s »preprosto in brezžično uporabo ter elegantno obliko«. »Nagrada potrjuje, da je Joan najboljši izdelek za načrtovanje na trgu. Brezhibna funkcionalnost, povezana z odlično zasnovo, pomeni, da vemo, kaj si resnično želijo naši kupci in tudi vemo, kako jim to ponuditi,« je povedal Jaka Stele, direktor Visionecta. Podjetje je sicer za Joan že prejelo številne nagrade s področja oblikovanja in razvoja, med drugim tudi »rdečo piko« leta 2016.

Ulično svetilo Geolux Plain pa je po oceni žirije izstopalo z inovativnim oblikovnim pristopom, preprosto namestitvijo izdelka v okolje in tehnološkim procesom, ki omogoča nižje proizvodne stroške. Oblikoval ga je univerzitetni diplomirani oblikovalec Gašper Puhan, ki je tudi direktor in solastnik družbe GeoEnergetika. Pri oblikovanju sta sicer sodelovali družba Medias kreativ in razvojni oddelek družbe GeoEnergetika. »V množični konkurenci proizvajalcev ulične in urbane razsvetljave je boj za pridobitev novih distribucijskih partnerjev ključ diferenciacije. Zagotavljanje najsodobnejših tehnoloških rešitev za preboj na globalni trg ni več dovolj,« poudarja Gašper Puhan.

Prijavljena projekta sta se za nagrado potegovala med več kot šest tisočimi iz 59-ih držav.