• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na 8. bienale Brumen prijavljenih skoraj 400 projektov

Za nagrade 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen se bo potegovalo 137 prijaviteljev s skupno 392 prijavljenimi projekti. Nagrajenci oziroma najboljši projekt bodo znani 6. oktobra 2017.

Prijavitelji se bodo za nagrade potegovali v sedmih kategorijah. Največ prijav je po besedah organizatorjev v kategorijah identiteta ter komunikacijska in promocijska gradiva. Največji porast prijav glede na prejšnja leta beležijo predvsem med digitalnimi produkti in storitvami ter med tipografijami. Med prijavami je tudi 29 študijskih projektov, nastalih pod mentorstvom v sklopu študijskega procesa. Ti so letos vključeni v osrednji tekmovalni del bienala.

Prijavljene projekte bo tako v fizični kot tudi v digitalni obliki ocenjevala mednarodna žirija. Predstavila se bo 3. oktobra 2017 na mednarodni konferenci 8. bienala Brumen v Kinu Šiška, 6. oktobra pa bodo razglasili zmagovalce. Podelitev velike nagrade Brumen in razglasitev nagrajencev pa bo 24. oktobra 2017 v Narodni galeriji, kjer bodo dela na ogled na pregledni razstavi. Več inforacij o dogodku najdete tukaj.