• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Rdeča pika« tudi za Kabinet 01

Oblikovalski studio Kabinet 01 je prejel mednarodno nagrado Red Dot v kategoriji oblikovanja embalaže. Nagrajeno delo, paket za degustacijo za podjetje Flaviar, je oblikoval Jan Jagodič. To je letos že tretja »rdeča pika« za Slovenijo, saj sta bila nagrajena tudi oglaševalska agencija Futura DDB in proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič.

Jan Jagodič je s kreativno rešitvijo želel preoblikovati in nadgraditi koncept Flaviarjevega krovnega izdelka, paket za degustacijo viskija. »Paket predstavlja bistvo pristopa »Try before you buy« (»Preizkusi, preden kupiš«). Glede na naravo poslovanja, torej pošiljanja fizičnih izdelkov po pošti, je morala biti embalaža lahka in vzdržljiva, hkrati pa elegantna. Pomembno je, da namero komunicirate jasno in čustveno. Cilj je bil ustvariti »možat« izdelek, ki odraža duh časa,« je kreativno rešitev pospremil Jagodič.

Podelitev nagrad, na kateri bodo razglasili tudi prejemnika velike nagrade (Red Dot Grand Prix) in nagrade za študente (Red Dot Junior prize), bo 27. oktobra 2017 v Berlinu.