• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Futura med dobitniki mednarodne oblikovalske nagrade Red Dot

Oglaševalska agencija Futura DDB je »rdečo piko« prejela v kategoriji oblikovanja komunikacij (Communication Design). Avtor nagrajenega dela, embalaže hišnega vina hotela Cubo, je Žare Kerin, Futurin kreativni direktor in oblikovalec. Čestitamo!

»Dobrodošlica, ki se vtisne v spomin«

Nagrajeno delo je nastalo ob zavedanju, da so hoteli razvili dovršene svojstvene sisteme komunikacije. Ti stremijo k univerzalni razumljivosti. »Etiketa v obliki obešanke za na kljuko vrat je tiskana v eni barvi. Podatki o vinu, kot so vrsta grozdja, letnik in vinska regija oziroma okoliš, pa so na njej označeni z znaki (križci). Enostavnost rešitve učinkuje sproščujoče in gostu izreka dobrodošlico, ki se mu vtisne v spomin,« kreativno rešitev pojasnjujejo v agenciji. Embalaža zato goste nagovarja v prepoznavnem in neposrednem jeziku.

Kerin nagrado posveča neustrašnim naročnikom

»Sam vedno težim k temu, da bi našel drugačen, svež odgovor na zastavljeno vprašanje ali nalogo in tako presegel povprečje. Naročniku želim ponuditi pameten in duhovit odgovor, ki bo povzdignil njegov produkt oziroma storitev, kar je bistvo mojega dela. Zato nagrado delim s svojimi sodelavci in jo posvečam vsem ambicioznim ter neustrašnim naročnikom, kajti samo skupaj z velikim zaupanjem lahko premikamo stvari na bolje,« je za MM povedal Kerin.

Na tekmovanje Red Dot Communication Design 2017 je bilo letos prijavljenih več kot osem tisoč del iz petdeset držav. Podelitev nagrad, na kateri bodo razglasili tudi prejemnika velike nagrade (Red Dot Grand Prix) in nagrade za študente (Red Dot Junior prize), bo 27. oktobra 2017 v Berlinu.

Žare Kerin