• Facebook
  • Twitter
  • RSS

8. bienale Brumen kot zrcalo oblikovalski stroki

Odprte so prijave na 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen, ki predstavlja izbor najboljših del na področju oblikovanja v zadnjih dveh letih. Letos se predstavlja s prenovljeno zasnovo kot odzivom na spremembe v oblikovalskih procesih.

Med nagrajenci zmagovalnih projektov bodo odslej tudi naročniki. Projekti bodo prejeli značko odlično slovensko oblikovanje. Označevala bo izdelke, ki jih prav prispevek oblikovanja postavlja višje od konkurence, novosti pojasnjujejo organizatorji.

»Z bienalom Fundacija Brumen postavlja zrcalo oblikovalski stroki in išče najboljše rešitve, ki jih daje za vzor siceršnji poplavi vidnih sporočil. Z njimi želimo tudi uporabnikom in naročnikom pokazati, da je dobro oblikovanje nekaj, kar zadeva nas vse«, je povedal profesor Ranko Novak, predsednik 8. bienala Brumen.

Mednarodna žirija bo izbrala projekte, ki se bodo uvrstili na razstavo v ljubljanski Narodni galeriji, ter nagrajence v posameznih kategorijah.  Najvišjo nacionalno strokovno oblikovalsko nagrado, veliko nagrado Brumen, bodo podelili na slavnostni otvoritvi razstave 24. oktobra 2017.

Prijave sprejemajo do vključno 11. septembra 2017, več o tekmovanju pa si lahko preberete tukaj in tukaj