• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vas zanima, kako je videti uradni kozarec kongresa evropskih pivovarjev?

Oblikovalec Roman Ražman je zmagovalec natečaja Združenja slovenskih pivovarn, ki je iskalo oblikovno rešitev za uradni kozarec 36. kongresa evropskih pivovarjev (EBC) v Ljubljani. Med štirinajstimi prejetimi rešitvami je najbolj navdušil z »oblikovno čisto rešitvijo z zelo jasnim sporočilom«, kot so utemeljili v združenju.

Zmagovalna oblikovna rešitev, ki jo je prispeval oblikovalec Roman Ražman.

Združenje slovenskih pivovarn bo od 14. do 18. maja 2017 v Ljubljani gostilo 36. kongres evropskih pivovarjev. To bo prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov, pričakujejo jih blizu 300, s področja pivovarstva v Sloveniji. Vsakoletni dogodek tradicionalno spremlja tudi predstavitev lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost. Prvo mesto na natečaju je tako pripadlo Romanu Ražmanu, ki je predlagal potisk »We say it pivo« (»Pravimo mu pivo«). »Gre za oblikovno čisto rešitev z zelo jasnim sporočilom,« je Združenje slovenskih pivovarn pojasnilo svojo odločitev. Drugo mesto je pripadlo rešitvi agencije digiGRAL, tretje pa agenciji Nicha. Vsa tri dela si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Obliko kozarca je posebna skupina izbrala že v predizboru, izdelali pa so ga v steklarni Ritzenhoff. Kozarec z izbranim potiskom »We say it pivo« bodo do konca oblikovali v Steklarni Hrastnik 1860. 

Zmagovalna oblikovna rešitev, ki jo je prispeval oblikovalec Roman Ražman.
2. mesto: digiGral
3. mesto: Nicha