• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tomato Košir med dobitniki nagrade Red Dot

Danes bo v Berlinu potekala svečana podelitev prestižnih nagrad za komunikacijsko oblikovanje Red Dot. Med prejemniki nagrad je tudi slovenski grafični oblikovalec Tomato Košir.

Tomato Košir. (Foto: Borut Peterlin)

Grafični oblikovalec Tomato Košir bo dobil »rdečo piko« za serijo petnajstih naslovnic Dnevnikovega Objektiva v kategoriji komunikacijskega oblikovanja, kjer Slovenci ne dobivajo toliko nagrad kot v kategoriji produktnega oblikovanja. »Tovrstno delo omogoča precej vznemirjenja in adrenalina, ker dobiš takojšen odziv publike, ko je naslovnica objavljena. Na ta način lahko komentiraš stvari, ki te tudi osebno prizadenejo,« je svoje delo za Televizijo Slovenija komentiral Košir.

Leta 1978 rojeni Tomato Košir je diplomiral na Oddelku za oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Prve delovne izkušnje je nabiral v Studiu Dušana Grobovška DerKewDer in oglaševalskih agencijah Studio Marketing in Formitas. Pozneje je poučeval na študiju multimedijskih komunikacij Fakultete za elektrotehniko in na Oddelku za oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Njegova dela so bila razstavljena tako doma kot tudi po svetu na preko petdesetih skupinskih razstavah grafičnega oblikovanja in objavljena v več kot trideset tujih knjigah. Košir je prejemnik številnih nagrad, poleg letošnje nagrade Red Dot še velike Brumnove nagrade, posebne pohvale in številnih priznanj odličnosti Bienala vidnih sporočil Slovenije, nagrade kluba Merit Art Directors iz New Yorka, nagrade Festivala kreativnih komunikacij Magdalena, zlatega in posebnega priznanja MM in srebrnega priznanja Slovenskega oglaševalskega festivala.