• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Pest v oko« na mestnih plakatih

Na ljubljanskem Trgu francoske revolucije je zaživela razstava mestnih plakatov »Pest v oko«, katerih podobe je zaznamovala burna zgodovina Balkana, prispevali pa so jih domači in tuji oblikovalci vidnih sporočil.

Ajdin Bašić in Dejan Kršić.

Na razstavi, uverturi v Festival sodobnih idej Indigo, ki v Ljubljani poteka še do 10. septembra, so na ogled plakati, ki so nastali v zadnjih dvajsetih letih kot odgovor na burno dogajanje na Balkanu. 

»Izbor del na TAM-TAM-ovih plakatnih panojih, sicer omejen na petnajst primerov, je poskus predstavitve različnih pristopov, metod in stilov, ki jih izbrani avtorji uporabljajo v posredovanju svojih zamisli in mnenj z oblikovanjem vizualnih sporočil,« je povedal grafični oblikovalec Ajdin Bašić, ki je poskrbel za koncept razstave in izbor avtorjev.

Mimoidoči si bodo tako lahko v okviru razstave »Pest v oko«, ki bo na ogled do torka, 13. septembra 2016, ogledali plakate, ki so jih ustvarili Studio Ajax, Rafaela Dražić, Bojan Hadžihalilović, Bardhi Haliti, Enes Huseinčehajić, Mirko Ilić, Tomato Košir, Dejan Kršić, Vasja Lebarič, Novi kolektivizem, Peterica anonimnežev, Tanja Radež, Slavimir Stojanović, Škart in Borut Vild

Ajdin Bašić in Dejan Kršić.
Na trgu Francoske revolucije so zaživele različne podobe mestnih plakatov.
Razstavljenih je petnajst mestnih plakatov na petih tristranskih plakatnih panojih.
Razstavo mestnih plakatov si je ogledal tudi Ranko Novak, oblikovalec in profesor na ALU.
Načelnica oddelka za kulturo MOL Mateja Demšič in Gsus Ajax.