• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Cinkarna Celje objavila natečaj za mlade oblikovalce

Cinkarna Celje je razpisala natečaj za oblikovanje uporabnih oziroma umetniških kosov notranje ali zunanje opreme, na katerem lahko sodelujejo dijaki in študenti katere koli smeri, šole in fakultete v Sloveniji. Podjetje bo finančno nagradilo tri najboljše mlade ustvarjalce, enega celo s štipendijo.

Cinkarna Celje oziroma njena poslovna enota Metalurgija razvija nov produkt – predpatinirano pločevino. Kot navajajo v razpisu, pa lahko proces patiniranja v naravi poteka tudi do dve leti in v zelo različnih vremenskih pogojih, zato končni estetski učinek ni vedno takšen, kot bi si ga želeli. V Cinkarni Celje so zato začeli s postopkom predpatiniranja v procesu izdelave same pločevine, da bo imela pločevina tudi po več letih obstoja enak videz.

Mladi ustvarjalci, ki jih z razpisom vabijo k sodelovanju, so svobodni pri izbiri kosa pohištva, ki ga želijo oblikovati, a mora biti vsaj polovica celotnega dela iz predpatinirane pločevine. Tako lahko oblikujejo funkcionalni kos notranje ali zunanje opreme, namenjen dejanski uporabi (stol, lestenec, polica, okvir ...), ali kos opreme, ki ne bo podrejen funkciji (skulpture, odlitki). Kot navajajo, je cilj natečaja pridobiti kreativne in drugačne dizajnerske ideje za opremo doma, vikenda, salona in podobno. Prijave na natečaj in idejno zasnovo izdelka pričakujejo do 23. decembra 2016 na ta e-naslov.

Vse prejete predloge bo pregledala komisija, v kateri bosta dva člana uprave Cinkarne Celje, dva njena strokovnjaka, ki delujeta na področju metalurgije in marketinga, ter profesionalni strokovnjak s področja oblikovanja in fotografije. Komisija bo izbrala tri najboljše, ki bodo prejelitudi denarno nagrado. Avtor zmagovalnega predloga bo 12 mesecev prejemal štipendijo Cinkarne Celje za mladega oblikovalca vvišini 100 evrov neto mesečno. Nagrada za drugo mesto je 300 evrov v enkratnem znesku, nagrada za tretje mesto pa 100 evrov neto.

Več informacij najdete v razpisu Cinkarne Celje.