• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenski oskar za embalažo 2016 podjetju Amba

Na sejmu INPAK v Gornji Radgoni so prejšnji teden razglasili prejemnika 36. slovenskega oskarja za embalažo. To je podjetje Amba iz skupine Cetis, ki je najvišje priznanje na področju embalaže pridobilo za svojo inovativno barierno troslojno vrečko za kavo iz materialov, primernih za kompostiranje.

Tričlanska strokovna žirija, v katero so bili predsednik Vladimir Pezdirc in člana Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič, je izmed petnajstih modelov embalaže, ki jih je prispevalo dvanajst prijaviteljev, maja letos izbrala šest finalistov, na sejmu INPAK, ki se je končal prejšnji teden, pa med njimi z najvišjim priznanjem, oskarjem za embalažo, nagradila inovativno barierno troslojno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, ki so jo razvili v družbi Amba iz skupine Cetis.

Kot je zapisala strokovna žirija, ta embalaža za pakiranje kave predstavlja nov inovativen dosežek pri iskanju sodobnih, okolju prijaznih materialov. »Nepropustna vrečka je sestavljena iz treh slojev, primernih za kompostiranje, ki hkrati zagotavljajo maksimalno zaščito izdelka, visoko kakovost tiska in ustrezno varjenje in formatiranje želenih oblik. Ambina vrečka je plod dolgoletnih iskanj gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, in tako predstavlja pomemben prispevek pri varovanju našega okolja,« je utemeljila žirija.

Kot pravijo v Ambi, kjer so že pred leti začeli z iskanjem gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, biorazgradljivi ali pa bi bili narejeni iz obnovljivih virov, tako pri svojih kupcih kot tudi pri končnih potrošnikih opažajo vse večjo osveščenost glede varovanja okolja. »V podjetju največ embalaže izdelamo za pakiranje kave, zato smo okolju prijazno inovativno rešitev najprej razvili za kavo,« je povedal direktor podjetja Boštjan Jambrovič.