• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Rokometna zveza Slovenije potuje v Rio z novo podobo

Rokometna zveza Slovenije se je po več kot petdesetih letih odločila za spremembo logotipa in celostne grafične podobe. Novi logotip predstavlja stilizirano podobo igralca z žogo v naletu, v njem pa so ujete tudi značilnosti slovenske pokrajine. Novo podobo so pripravili v komunikacijski agenciji Zadrga.

Avgusta bo na olimpijskih igrah v Riu slovenske barve v ekipnih športih znova zastopala le moška rokometna reprezentanca. Da bi bil njihov nastop resnično popoln, se je Rokometna zveza Slovenije odločila za spremembo logotipa, celostne grafične podobe in modernizacijo svojih komunikacijskih orodij.

Novi logotip Rokometne zveze Slovenije predstavlja stiliziranega rokometaša, pripravljenega, da doseže zmagoviti zadetek. »Dinamična grafična kompozicija simbolizira hitrost, moč in energičnost rokometne igre. Posamezni deli znaka pa odsevajo značilnosti slovenske pokrajine: zasnežene gore, valovite reke in morje ter razprostrta polja. Geografske značilnosti podprejo izbrane barve, ki ustrezajo predlogu Olimpijskega komiteja Slovenije o razpoznavnih barvah slovenskega športa,« o novi podobi pravijo njeni avtorji iz agencije Zadrga, ki se je podpisala že pod številne uspešne športne podobe; med drugim jih je ustvarila za košarkarsko in odbojkarsko zvezo Slovenije ter evropska prvenstva v košarki EuroBasket 2013, 2015 in 2017.

Vzpostavitev celostne grafične podobe Rokometne zveze Slovenija predstavlja prvi korak posodobitve njenih komunikacijskih aktivnosti. Še pred začetkom olimpijskega turnirja bo rokometne navdušence namreč pričakala tudi nova spletna stran zveze. »Za popolni sijaj nove podobe zdaj manjka le še kolajna,« dodajajo v Zadrgi.