• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mladi slovenski oblikovalec zasnoval platformo za iskalce prve zaposlitve

Klemen Selakovič, 25-letni samostojni oblikovalec in načrtovalec uporabniške izkušnje, ki je lani in predlani skupaj z Borom Klemencem Mencinom osvojil nagrado za mlada kreativca leta na Slovenskem oglaševalskem festivalu, se je odločil, da bo pomagal vsem mladim, ki se srečujejo s težavnim iskanjem prve zaposlitve in v ta namen zasnoval platformo »Your CV Project«.

Z brezplačno platformo »Your CV Project« uporabnik pridobi profesionalno oblikovan življenjepis, ki ga Klemen Selakovič zanj oblikuje na podlagi preverjenega grafičnega osnutka. Po njegovem mnenju je namreč prav življenjepis eden najbolj pomembnih »projektov« na začetku karierne poti, saj predstavlja prvi stik z delodajalcem in priložnost za povečanje zaposlitvenih možnosti. Na ta način želi spodbuditi mlade, da se aktivirajo in samozavestno pristopijo k prvi zaposlitvi.

Kot pravi, je platforma »Your CV Project« njegov prispevek k rešitvi problematike prvih zaposlitev in spodbuda tistim, ki so v zadnjem obdobju izgubili upanje za boljše možnosti. »Če nimaš delovnih izkušenj, je zelo pomembno, da izstopaš na drugih področjih,« pravi Selakovič in poudarja, da je to le začetek. V prihodnosti namreč namerava projekt razširiti tudi onkraj oblikovanja življenjepisov. Mlade želi navdahniti in jim ponuditi orodja, s katerimi bodo lahko uresničili svoje sanje na novonastalem in predrugačenem trgu dela: »Nekdo to mora storiti. Njihovi starši in učitelji na žalost o tem nimajo pojma.«

Klemen Selakovič in Bor Klemenc Mencin sta lani in predlani zmagala na tekmovanju za mlade kreativce na Slovenskem oglaševalskem festivalu ter se za nagrado udeležila tekmovanja Young Lions na mednarodnem festivalu kreativnosti Cannes Lions, od koder sta poročala tudi za MM. Selakovič trenutno kot svobodnjak v vlogu oblikovalca načrtovalca uporabniške izkušnje sodeluje s podjetji z vsega sveta. Trenutno se mudi v Aziji, saj mu trendi v industriji informacijskih tehnologij omogočajo delo na daljavo. Več o svoji izkušnji, ki ga je privedla do najnovejšega projekta »Your CV Project«, je zapisal tu.