• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zadrga znova poskrbela za celostno grafično podobo EuroBasketa

Evropska košarskarska zveza FIBA Europe je že tretjič zapored oblikovanje celostne grafične podobe evropskega košarkarskega prvenstva EuroBasket zaupala kreativni agenciji Zadrga. Za podobo EuroBasketa 2017 v Zadrgi pravijo, da so ji dodali »galaktične« dimenzije, ker je košarka »najboljše, kar ponuja vesolje«, pa tudi zato, ker je prvenstvo »tako vznemirljivo, kot bi bilo z drugega planeta«.

»Zgodbo smo zasnovali tako, da se logotip nahaja nad pokalom, kjer se v kombinaciji z žogo in obročem okrog Saturna pretvori v planet košarke,« pojasnjujejo v agenciji Zadrga. Čeprav bo naslednje evropsko prvenstvo v košarki uradno potekalo v Helsinkih (Finska), Istanbulu (Turčija), Tel Avivu (Izrael) in Cluj-Napoci (Romunija), v agenciji namreč menijo, da se bo dogodek dejansko odvijal na »planetu košarka«.

Drugi vizualni elementi EuroBasketa 2017 predstavljajo barve in oblike, ki so del DNK vsake izmed držav gostiteljic. Na popotovanju od severa proti jugu se barve spreminjajo iz hladno modre preko zelene do toplejših oranžnih in rdečih odtenkov. Podobno je tudi z oblikami, kjer »ledene« strukture z ostrejšimi robovi dobivajo bolj okrogle oblike. Oba elementa tako postaneta dela našega planetarnega sistema, so o podobi košarkarskega prvenstva, ki se bo začelo 31. avgusta 2017, še zapisali v agenciji Zadrga.

Vir: Zadrga