• Facebook
  • Twitter
  • RSS

In oskarja za embalažo dobi ...

Kdo bo dobil 36. Slovenskega oskarja za embalažo 2016, bo znano na sejmu INPAK, ki bo v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta 2016, strokovna žirija pa je izmed petnajstih modelov embalaže, ki jih je prispevalo dvanajst prijaviteljev, izbrala šest finalistov.

Šest finalistov za oskarja za embalažo 2016.

V ožji izbor je imenovala šest modelov embalaž, in sicer barierno troslojno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, podjetja Amba, transportno embalažo Speedman Box prijavitelja Bio-Top, Cetisovo ovojno etiketo za plastenke pijač, embalažo podznamke kave Barcaffè Black'n'Easy podjetja Droga Kolinska, katere avtor je Aljoša Muženič, kartonsko embalažo za Lesoigro prijavitelja Eurobox, in prilagodljivo transportno embalažo za pijače, ki jo je prijavila in zasnovala industrijska oblikovalka Andreja Pogačar.

Vsi sodelujoči izdelki bodo razstavljeni v okviru posebne razstave na sočasnih sejmih INPAK in AGRA v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta 2016. V času sejma bo potekala tudi podelitev priznanj nominiranim izdelkom ter razglasitev in podelitev najvišjih priznanj, ki bodo prejeli naziv 36. Slovenski oskar za embalažo.