• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Oblikovalska nagrada Red Dot steklenim skodelicam Puzzle Steklarne Hrastnik

Prestižno nagrado Red Dot za produktno oblikovanje je dobil še en slovenski izdelek, steklena skodelica Puzzle Steklarne Hrastnik. »Nagrada je dodatna potrditev inovativnim in strokovno podkovanim zaposlenim v Steklarni Hrastnik, saj so Puzzle kot prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu rezultat lastnega dizajna, razvoja in proizvodnje,« pravijo v steklarni.

Z Red Dot 2016 nagrajeni izdelek Puzzle. (Foto: Steklarna Hrastnik)

Za nagrade Red Dot 2016 s področja produktnega oblikovanja se je letos potegovalo več kot 5000 prijavljenih izdelkov. Kot smo že poročali, je prestižno rdečo piko dobilo podjetje Visionect za svojo pametno tablico Joan, med slovenskimi dobitniki pa je tudi Steklarna Hrastnik, ki si je nagrado prislužila za svoj inovativni izdelek Puzzle.

»Ponosni smo, da je 41-članska mednarodna komisija podelila prestižno nagrado Red Dot našim steklenim skodelicam Puzzle. To je hkrati dodatna potrditev, da delamo dobro, potrditev inovativnosti naših industrijskih oblikovalcev ter tehničnega znanja našega razvoja in proizvodnje,« je nagrado pospremil Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Kot pravi oblikovalec nagrajenega izdelka Grega Likar iz Steklarne Hrastnik, je Puzzle rezultat ideje, v kateri je združil estetsko in uporabno vrednost izdelka. Uporabniku namreč omogoča številne možnosti uporabe in ga popelje v lasten svet ustvarjanja in eksperimentiranja. »Prav ta raznolikost uporabe, izjemna 3D modularnost, možnost zlaganja v širino in višino pa Puzzle odlikujejo kot edinstven in unikaten izdelek,« dodaja Likar. Puzzle kot prvi 3D-stekleni izdelek na svetu pa so lahko zaživele šele ob tehnično dovršeni izdelavi in trdnosti stekla, proizvedenega v Steklarni Hrastnik, ki dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin, še sporočajo iz Steklarne Hrastnik.

Z Red Dot 2016 nagrajeni izdelek Puzzle. (Foto: Steklarna Hrastnik)
Z Red Dot 2016 nagrajeni izdelek Puzzle. (Foto: Steklarna Hrastnik)
Z Red Dot 2016 nagrajeni izdelek Puzzle. (Foto: Steklarna Hrastnik)