• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nova podoba Festivala dokumentarnega filma plod sodelovanja med Europlakatom, ALUO in Cankarjevim domom

Europlakat je pobudnik novega projekta, v okviru katerega študentom Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) omogočijo sodelovanje pri projektu za konkretnega naročnika. Na ta način je nastala celostna grafična podoba letošnjega Festivala dokumentarnega filma, ki bo v Cankarjevem domu potekal med 10. in 17. marcem 2016.

Zmagovalna celostna grafična podoba Festivala dokumentarnega filma je delo študentske ekipe, ki nastopa pod imenom Studio Kruh.

»Naša osnovna ideja je bila, da študentom, ki si nabirajo znanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, omogočimo delo pri konkretnem projektu, s kakršnimi se bodo srečevali, ko bodo z diplomo v roki zapustili akademijo,« o projektu pravijo pri Europlakatu.

Študenti ALUO so tako dobili nalogo, da v okviru svojega rednega študijskega programa izdelajo predlog nove celostne grafične podobe Festivala dokumentarnega filma (FDF) ter oblikujejo vse ključne interne in komunikacijske elemente festivala.

Za najboljšo celostno grafično podobo festivala, ki so jo ustvarili študenti pod mentorstvom profesorjev Radovana Jenka in Ranka Novaka, je žirija, v kateri so bili poleg njiju še Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma, Maja Gspan, kreativni vodja oblikovanja v Cankarjevem domu, Simon Popek, direktor FDF, in Tomaž Žontar, pomočnik direktorja trženja pri Europlakatu, prvo nagrado podelila petim študentom ALUO, ki se združujejo v ekipi Studio Kruh. To so Anže Jesenovec, Gregor Makovec, Jan Pogorelec, Peter Primožič in Gašper Uršič.

Kot pravi Tomaž Žontar, ki je tudi pobudnik projekta, je ta naletel na velik odziv med študenti, zato bodo ALUO vključevali tudi v druge projekte in na ta način pripravljali študente na konkretno delo za naročnike. »Po odzivu letošnjega projekta sodeč gre za izjemno priložnost za študente, da se uveljavijo in predstavijo,« še dodaja Žontar.

Zmagovalna celostna grafična podoba Festivala dokumentarnega filma je delo študentske ekipe, ki nastopa pod imenom Studio Kruh.