• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Olimpijski komite Slovenije ima novo podobo

Olimpijski komite Slovenije je po sedemnajstih letih spremenil svojo celostno grafično podobo. Osrednje mesto v novem znaku, ki so ga zasnovali v oblikovalski ekipi agencije arnoldvuga+, pripada Triglavu, ki ga nadgrajuje dinamična struktura krogov, trikotnikov in kvadratov.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez kot krovna športna organizacija na slovenski in mednarodni ravni skrbi za tri osrednja področja v športu – tekmovalni šport, šport za vse in poslovno javnost – ter nagovarja tri skupine javnosti, in sicer športnike, navijače in poslovne partnerje. To povezovalno vlogo in trojnost je oblikovalska ekipa izrazila z uporabo treh geometrijskih oblik. Krog se nahaja v olimpijskih krogih, trikotnik in kvadrat (ta je ustvarjen z zrcalno preslikavo trikotnika) pa tvorita simbol Triglava, ki je osrednji povezovalni element.

Glavne korporativne barve OKS-a s prenovo postajajo zelena, modra in bela, s čimer se bo športna organizacija še bolj povezala s podobo športa. »Novi CGP tako deluje kot državni simbol, kot oblikovna rešitev pa je tudi izvedbeno prilagodljiva,« pravijo v agenciji arnoldvuga+. Za prenovo znaka je odgovoren mladi oblikovalec Jure Kožuh v sodelovanju z oblikovalcem in ilustratorjem Davidom Fartkom.

Pred dokončno odločitvijo so pri OKS s pomočjo Mediane preverili identifikacijo novega znaka s simboliko države in športa ter uresničevanjem zastavljenih ciljev. Kar 82 odstotkov sodelujočih v anketi je v novi celostni grafični podobi prepoznalo nacionalni simbol, 79 odstotkov pa tudi povezovalno vlogo.