• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Google z največjo prenovo logotipa po letu 1999

Pred slabim mesecem je Google s preimenovanjem svoje krovne družbe v Alphabet najavil veliko organizacijsko spremembo, v tem tednu pa je predstavil svoj novi štiribarvni logotip v neserifni pisavi. Gre za največjo prenovo logotipa tega spletnega giganta po letu 1999, z njim pa se bodo kmalu ponašali vsi Googlovi produkti.

»Google se je v zadnjih sedemnajstih letih zelo spremenil – od nabora naših produktov do razvoja njihove podobe in prepoznavnosti. In danes stvari ponovno spreminjamo,« je podjetje zapisalo na svojem blogu. Prenovljeni logotip naj bi odseval način, kako ljudje komunicirajo z Googlovimi produkti na različnih platformah, aplikacijah in napravah.

»Ne sporoča vam zgolj to, da uporabljate Google, temveč pokaže tudi, kaj Google počne za vas. Na primer, novi elementi, kot je barviti Googlov mikrofon, vam pomagajo identificirati in komunicirati z Googlom, medtem ko govorite, tipkate ali se dotikate zaslona. Hkrati smo se poslovili od ikone z malo črko g in jo nadomestili s štiribarvnim velikim G-jem,« pojasnjujejo pri Googlu.