• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenskemu oblikovalskemu studiu Wilsonic Design že četrta nagrada Red Dot

Igrača »Mr. Crocodile on a stick« (»Gospod krokodil na palici«), ki so jo zasnovali v slovenskem podjetju Wilsonic Design za svojo blagovno znamko Ooh noo, je prepričala 38-člansko žirijo letošnje nagrade Red Dot za produktno oblikovanje.

Igrača gospod krokodil je sodobna interpretacija starodobne igrače, konjička na palici, z inovativno oblikovano glavo, po kateri lahko pišemo s kredo, pojasnjujejo v oblikovalskem studiuWilsonic Designu. Oblikovali so jo Peter Rojc, Metod Burgar in Nina Mihovec. Igrača je sicer nastala z namenom prodaje na spletni trgovini ooh-noo.com, kjer so na voljo le izdelki, ki jih oblikujejo oblikovalci Wilsonic Designa. Trgovina deluje od oktobra 2014 in je namenjena svetovnemu tržišču oblikovalsko osveščenih staršev, kjer se je že uspešno uveljavila.

Wilsonic Design je s krokodilom osvojil že četrto nagrado Red Dot –  leta 2009 so jo prejeli za medicinsko mizo S (naročnik Novak M d. o. o.), leta 2012 za gugalni konjiček Googy, leta 2014 pa za serijo ventilatorjev HEC naročnika Hidria.

Za nagrade Red Dot za produktno oblikovanje se je letos potegovalo 4.928 izdelkov iz 56 držav, mednarodna žirija pa je med njimi izbrala tiste, ki so najbolj izstopali po inovativnosti in kakovosti oblikovanja in izdelave.