• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Med izbranimi plakati Nelsona Mandele tudi deli slovenskih oblikovalcev

Na razpis za plakat Nelsona Mandele v počastitev njegovega prispevka humanizmu organizacije ICOGRADA je prispelo več kot 700 plakatov z vsega sveta. Med izbranimi plakati, razstavljenimi po vsem svetu, sta tudi plakata slovenskih oblikovalcev Vesne Brekalo in Eduarda Čehovina.

Plakat Eduarda Čehovina.

Ob počastitvi mednarodnega dneva Nelsona Mandele (18. julij)  in njegovega 95. rojstnega dneva sta člana neprofitne organizacije za oblikovanje komunikacij  ICOGRADA in njena nekdanja predsednika Jacques Lang in Mohammed Jogie pripravila razpis za plakat Nelsona Mandele v počastitev njegovega prispevka humanizmu.

Na razpis je v dveh mesecih prispelo več kot 700 plakatov iz več kot sedemdesetih držav, kuratorji pa so jih med njimi izbrali le 95 (kolikor let je letos dopolnil nedavno preminili Mandela). Ti bodo razstavljeni po vsem svetu (v Braziliji, Mehiki, ZDA, Egiptu, Južni Afriki in na Kitajskem) in nazadnje prodani na dražbi, katere izkupiček bo namenjen Skladu Nelsona Mandele za pediatrične bolnišnice. ICOGRADA bo v posebni izdaji v omejeni nakladi kasneje objavila 500 prispelih predlaganih rešitev plakata Nelsona Mandele.

Med izbranimi deli sta tudi plakata slovenskih oblikovalcev Vesne Brekalo in Eduarda Čehovina

Plakat Eduarda Čehovina.
Plakat Vesne Brekalo.