• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na Design Biotopu o dobrih praksah povezovanja oblikovalcev z gospodarstvom

V četrtek, 21. novembra, bo v ljubljanskem Kinu Šiška celodnevni dogodek Design Biotop, namenjen predstavitvi dobrih praks povezovanja oblikovalcev z gospodarstvom in integracije oblikovanja v vse ravni vodenja podjetja. Na dogodku bodo sodelovali gostje iz Finske, ki bodo predstavili svoje izkušnje in projekte, ki lahko nudijo okvir za razmislek o potencialu oblikovanja za blaginjo in gospodarsko rast tudi v Sloveniji.

Design Biotop, katerega namen je promocija in vzpostavitev širšega razumevanja oblikovalskega mišljenja, bo z delavnicami, predstavitvami in razpravami odprl prostor za razmislek o dodani vrednosti oblikovanja ter o njegovih dolgoročnih vplivih na gospodarsko rast. Kot pravijo organizatorji (društvo Tretaroka in javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo), je za razumevanje kontekstov in pomena oblikovanja za družbo v širšem pomenu ključno poznavanje vpetosti oblikovanja v podjetništvo, izobražovanje, vodenje in odločanje ter v ustvarjalne in oblikovalske procese.

Gostje iz Finske bodo predstavili primere konkretnih projektov in izkušenj skozi kratke prezentacije, delavnice in vaje. Na dogodku bodo sodelovali Kalevi Ekman, direktor Design Factoryja, ki kot samostojna enota deluje pod okriljem univerze Aalto v Helsinkih, Marco Steinberg, ustanovitelj finske organizacije za strateško oblikovanje Snowcone & Haystack, Lauri Repokari, profesor svetovalec skupine za strojništvo na univerzi Stanford, ter Heikki Rajasalo in Juuso Koponen, gostujoča predavatelja na Univerzi Aalto.