• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prihaja že deseti Mesec oblikovanja

Od 7. oktobra do 7. novembra bo v prostorih stare tiskarne Mladinske knjige in bivše prodajalne Merkur v Ljubljani potekal že 10. Mesec oblikovanja. Raznolik program bo zajemal več kot 30 razstav, konferenc in ostalih dogodkov, namenjenih širši javnosti.

V okviru Meseca oblikovanja bo na ogled tudi razstava Vrhunci slovenskega oblikovanja. (Foto: Vid Voršič)

Mesec oblikovanja 2013 letos praznuje deseto obletnico in bo tokrat še razsežnejši, napoveduje njegov organizator, Zavod BIG. V celoten program bo vključenih več kot trideset dogodkov, ki bodo obiskovalcem ponudili vpogled v raznolik spekter področij oblikovanja. Dogodek je odprt za vse, ki bi želeli svet oblikovanja bolje spoznati, pravijo organizatorji.

Svečana otvoritev Meseca oblikovanja 2013 bo 7. oktobra, ko bodo podeljene tudi nagrade za oblikovalske dosežke. Do 7. novembra bodo v okviru tematskega sklopa »Nove sile« potekale tri konference (mednarodna konferenca o upravljanju z oblikovanjem, arhitekturna konferenca BIG: Vrednote, cilji in namen in Leseni nebotičniki – sanje ali realnost?), trinajst razstav, med katerimi sta tudi razstava produktnega oblikovanja in razstava o vrhuncih slovenskega oblikovanja, in drugi dogodki, kot so Oblikovalska okuševalnica, Pop-up restavracija in Oder 180° na temo »Kako je mogoče...?«.

Kot pravijo organizatorji, je vizija Meseca oblikovanja prerasti v vodilno proaktivno platformo za kreativne industrije in podjetja v državi. Cilj dogodka je Ljubljano umestiti na zemljevid ustvarjalnih prestolnic sveta, kot okno v ustvarjalno moč, strast in eksotiko Jugovzhodne Evrope.