• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Paket Pop Non Stop ne bo več plačljiv

Medijska hiša Pro plus bo svoj (do sedaj) plačljivi programski paket ponudila brezplačno.

S 1. aprilom 2013 paket Pop Non Stop družbe Pro Plus, ki vključuje šest tematskih tv-programov, ne bo več plačljiv. Tri najbolj gledane programe paketa (Oto, Brio in Kino) bodo gledalci lahko spremljali že v obstoječih programskih shemah tv-operaterjev. Po novem se bodo ti programi financirali s prihodki iz oglaševanja in tv-operaterjev.

Tri najbolj gledane programe paketa (Oto, Brio in Kino) bodo gledalci lahko spremljali že v obstoječih programskih shemah tv-operaterjev, medtem ko bodo druge tri (Fani, Kino 2 in Spot) ukinili. 

»K spremembi poslovnega modela so prispevale makroekonomske razmere, trend nadaljnje fragmentacije tv-programov v kabelskih in IPTV-sistemih ter vse višji programski stroški za plačljive vsebine. Kljub temu, da smo dosegli zavidljive rezultate, v dobrem letu smo pridobili preko 30 tisoč naročnikov, navedeni vzroki zahtevajo spremembo poslovnega modela,« pojasnjujejo pri Pro Plusu. Ob tem izražajo svoje prepričanje, da bodo na ta način po eni strani še širše odprli vrata gledalcem, po drugi pa bodo oglaševalcem omogočili bolj ciljano komuniciranje.