• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Družba Krater Media napovedala nov dnevnik – Svet24

Svet24 naj bi obsegal 64 strani, namenjen pa naj bi bil širšim množicam.

Foto: Dreamstime

V časniku Finance danes poročajo, da naj bi na slovenski trg vstopil nov medij Svet 24 – dnevnik manjšega formata, ki naj bi začel izhajati že čez nekaj tednov. Izdajala naj bi ga družba Krater Media.

Nadaljnje informacije še preverjamo.

Osveženo 16. januarja ob 15:51:

»Na podlagi analiz medijskega trga in vzorov iz tujine smo osnovali nov dnevni časopis Svet24, ki bo namenjen širšim množicam, saj bo pokrival vse od resnih novic, tudi s področja gospodarstva, kulture in športa, do lahkotnejših tem, kot so zanimivosti in trač,« pravi Irena Kolenc, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v družbi Krater Media.

V ožjo ekipo, ki bo ustvarjala nov časopis, so povabili več zunanjih sodelavcev z izkušnjami, poleg njih pa bodo Svet24 ustvarjali še interni novinarji in uredniki.

»Svet24 bo obsegal 64 strani in bo nekoliko manjšega formata, kot smo jih bili vajeni do sedaj pri dnevnih časopisih. Tiskani časopis bo svet ugledal že čez nekaj mesecev, Svet24 pa se je že rodil na Svet24.si,« je še povedala Kolenčeva.

Kolenčeva o ciljni javnosti in predvideni nakladi še ni hotela govoriti. Prav tako nismo izvedeli, kako to, da so se pri družbi Krater Media odločili za tiskano različico dnevnika.