pop tv
Aktualno

Pro Plus: program sproti prilagajajo, spremembe predvsem v informativnem programu

Trenutna situacija je močno zaznamovala način dela v vseh medijskih hišah, tudi v Pro Plusu.

»Spremembe so očitne predvsem na področju informativnih programov, našega osrednjega vsebinskega stebra. Trenutno pripravljamo pet oddaj dnevno, v dopoldanskem in popoldanskem času, v živo na POP TV in na spletni strani 24ur.com,« so povedali za MM.

S tem tednom so začeli tudi s posebno izdajo Svet doma na Kanalu A. V njej od ponedeljka do petka ob 18. uri gledalkam in gledalcem delijo praktične nasvete, skupaj z gosti, ki se v oddajo vključijo preko videopovezav, pa odgovarjajo na najbolj pogosta vprašanja. »Gre za trenutnim razmeram prilagojeno edicijo oddaje Svet, ki pa ostaja zvesta svojemu poslanstvu – ponuditi uporabne novice in pomembne nasvete za vsakdanjik vsakega Slovenca,« pravijo. 

nusa lesar

 

Združili so moči informativnih edicij

Na spremenjene okoliščine so se odzvali hitro in stopnjevali preventivne ukrepe skladno z razvojem dogodkov. Na novo so organizirali novinarske ekipe. Združili so moči informativnih edicij, 24UR na POP TV, Preverjeno! in Svet na Kanalu A. Terensko delo so omejili, prav tako število gostov v studiu, veliko dela pa se opravi od doma. »Novinarske ekipe so že od začetka marca 2020 med seboj ločene. Vsi smo pozvani k ohranjanju varnostne razdalje, tudi novinarke in novinarji na terenu upoštevajo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno opremo, maske, daljša držala za mikrofone in se držijo vseh drugih priporočil. Ob vhodih v našo hišo imamo razkužila in ustrezno že nekaj časa redno razkužujemo delovne prostore,« opisujejo vse ukrepe zadnjih tednov.

pop tv korona teren

Pogovore z gosti in javljanje v studio, kadar je to mogoče, opravljajo preko videokonferenc. Če je gost v studiu, sta z voditeljico ali voditeljem na ustrezni varnostni razdalji. Dodajajo, da se veliko dela, tudi novinarskega, opravi od doma. »Če je kaj dobrega v nastali situaciji, potem je to nov uvid v tehnološko napredne načine dela, pa tudi kako prilagodljivi in iznajdljivi smo lahko ljudje, ko se je na te tehnologije treba privaditi,« so prepričani.

Aktualne vsebine na temo virusov

Programsko vsebino so tudi sicer prilagodili trenutni situaciji in na vseh petih programih se proaktivno odzivajo na nastale razmere. »V kratkem času smo pridobili nekaj aktualne vsebine na temo virusov, ki za zdaj žanjejo veliko zanimanja in odlično gledanost. Na POP TV smo tako umestili dokumentarec Koronavirus: Tihi ubijalec, ki si ga je moč ogledati tudi na VOYO. Na BRIO v naslednjem tednu prihaja nova serija Zadnja ladja, na Kanalu A si bodo gledalci lahko ogledali film Prelomnica Sv. Andreja. Tudi na VOYO lahko uporabnice in uporabniki izberejo katero od vsebin, ki se dotikajo tovrstne tematike, kot je denimo serija Karantena oziroma La Zona,« naštevajo.

Hkrati poskušajo gledalke in gledalce tudi zabavati in jih za kratek čas razbremeniti vsakdanjih skrbi. Predvajajo »sveže« epizode kuharskih šovov MasterChef Slovenija, Mali šef Slovenije in oddaje Delovna akcija, sproščujoče serije in filme, na spored pa so umestili tudi največje uspešnice njihove televizije, kot so pretekle sezone Zvezde plešejo in druge. Dopoldnevi so s priljubljenimi risankami namenjeni najmlajšim.

Prekinili produkcijo zabavnih oddaj

Zaradi trenutne situacije in ukrepov, povezanih z njo, morajo program sproti prilagajati. » Po prvi oddaji Zvezde plešejo, ki je zaradi preventivnih ukrepov in zaščite ekipe potekala brez občinstva, smo sprejeli težko, a odgovorno odločitev, da do nadaljnjega prekinemo produkcijo te oddaje, pa tudi produkcijo vseh drugih zabavnih vsebin in serij. Podobne odločitve so sprejele praktično vse televizijske in produkcijske hiše po Evropi in svetu. Vse to je dodobra premešalo programske karte in temu se prilagaja tudi televizijski spored naših programov,« priznavajo pri Pro Plusu.

Kot dodajajo, so bili veseli podatkov o gledanosti serije Najini mostovi, ki so kazali na to, kako pozitivno so jo sprejeli gledalci. 1. aprila 2020 je bil tako na sporedu zadnji del spomladanskih epizod, s svežimi prigodami pa bodo nadaljevali jeseni. Napovedujejo še, da se naslednji teden v večerni termin vrača nova, 13. sezona serije Gorski zdravnik s starim znancem dr. Martinom Gruberjem; priljubljeni igralec Hans Sigl, ki ga upodablja, je Slovenijo obiskal pred skoraj natančno tremi leti.

gorski zdravnik

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji