• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prenovljeni Voyo

Platforma Voyo je uporabnikom odslej na voljo novi podobi, z več vsebinami in z izboljšano uporabniško izkušnjo.

Samo Gabrovec, direktor POP OnLine, poudarja, da so ob prenovi spletne strani zamenjali celotno platformo. »Gre za popolnoma novo arhitekturo. Prej smo imeli monolitno aplikacijo, zdaj pa smo vse to razdrobili in razdelili na mikroservise – teh je trenutno okoli 280. Gre za sistem, ki je »self-healing«, kar omogoča večjo zanesljivost, hitrejše delovanje in izboljšano uporabniško izkušnjo,« pojasnjuje.

V osmih letih se je Voyo uveljavil kot eden vodilnih naročniških televizijskih storitev na zahtevo (S-VoD) v Sloveniji, po njihovih besedah pa je čas za novo celostno grafično podobo ter pomembne nove funkcionalnosti. Storitev bo po novem obsegala šest sklopov: Voyo poglej v prihodnost (24-urna predpremiera domače produkcije), Voyo šport (športni spektakli v živo), Voyo serije, Voyo risanke, Voyo originali (originalne slovenske serije) ter Voyo izbrani (festivalski filmi, dokumentarci in evropske serije).

Blaž Bezek, vodja storitve, dodaja, da bo prenovljeni Voyo uporabnikom prijaznejši, preglednejši in sodobnejši, platformo pa bodo v naslednjih mesecih še posodabljali z novimi funkcionalnostmi, Razvijali bodo tudi aplikacije za operacijske sisteme TV-operaterjev in pametnih televizorjev in tako ustvarjali najsodobnejši slovenski TV na zahtevo.