• Facebook
  • Twitter
  • RSS

CME ostaja lastnik Pro Plusa

Družba CME (Central European Media Enterprises) je odpovedala odprodajo premoženja, ki vključuje tudi slovensko medijsko hišo Pro Plus, in ostaja njen polni lastnik.

CME je danes prekinil dogovor, o katerem smo pisali 10. julija 2017. »Po napovedi prodaje nam je uspelo odplačati za 370 milijonov dolarjev dolgov in jih s tem zmanjšali za 30 odstotkov. V tem času so prihodki v Sloveniji zelo zrasli in dosegli smo največjo stopnjo dobičkonosnosti v zadnjem desetletju,« je v sporočilu za javnost povedal Michael Del Nin, eden od direktorjev CME-ja.

»Vedno smo govorili, da potek dogajanja ni odraz našega poslovanja. Pravzaprav prav nasprotno, trdno verjamemo v vrednost televizijskega deleža, ki ga imamo v Sloveniji. To navsezadnje potrjuje tudi rast v zadnjem obdobju. Veselimo se nadaljnjega dela z ekipo POP TV,« dodaja drugi direktor CME-ja Christoph Mainusch.

CME je medijsko podjetje, ki se ukvarja s produkcijo razvedrilnih vsebin. V Sloveniji je prisoten z medijsko hišo Pro Plus oziroma programi POP TV, Kanal A, Brio, Oto in Kino. Na sosednjem Hrvaškem pa CME poznamo pod znamko Nova TV, oddaja pa tudi na drugih trgih centralne in vzhodne evrope, kot so Bolgarija, Češka, Romunija in Slovaška. Skupno kar 36 televizijskih kanalov, ki svoje vsebine ponuja približno 50 milijonom gledalcev.