• Facebook
  • Twitter
  • RSS

24ur.com, siol.net in rtvslo.si nominirani za spletni medij leta v regiji

Hrvaški strokovni portal Media Daily prek spletne ankete izbira najbolj priljubljen spletni (novičarski) medij v regiji. Med 30 nominiranci so tudi trije slovenski, in sicer 24ur.com, siol.net in rtvslo.si. Svoje glasove lahko oddate do 30. novembra 2018.

Izbor za spletni medij leta v regiji letos sicer poteka prvič. V ožjem izboru je 30 najbolj branih spletnih medijev iz držav nekdanje Jugoslavije. Vsaki državi pripada število medijev, ki je sorazmerno s številom prebivalstva. Slovenija ima v izboru tri predstavnike, Srbija deset, Hrvaška sedem, Bosna in Hercegovina šest, Makedonija tri in Črna gora enega. Naziv najboljšega spletnega novičarskega) medija bo prejel tisti, ki bo zbral največ glasov bralcev, ki prinašajo 50 odstotkov končne ocene, drugo polovico glasov pa prinaša strokovna komisija, kjer Slovenijo zastopa Marijan Jurenec.

Kot so povedali organizatorji izbora, »gre za prvi neodvisni izbor za najboljši spletni novičarski medij v regiji«, organizatorji pa si prizadevajo, da bi postal tradicionalen. Glavni namen izbora je spodbujanje konkurence in zviševanje kakovosti novičarskih spletnih medijev, hkrati pa je po besedah organizatorjev tudi odlična priložnost za medsebojno sodelovanje spletnih medijev v regiji.

Zmagovalca dobimo 9. decembra, slovenskim portalom pa kaže odlično. Glas za svoj priljubljeni spletni medij lahko oddate prek spletne ankete. Prvi trije mediji bodo prejeli nagrado, zmagovalni portal pa bo eno leto nosil naziv najboljšega spletnega mediaj v regiji (best regional web news portal).