• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Španski Mediapro postal večinski lastnik VPK PRO

Slovenska televizijska videoprodukcijska hiša VPK PRO je dobila novega večinskega lastnika, špansko družbo Mediapro, ki se ukvarja s prodajo televizijskih pravic športnih prenosov, ustvarjanjem novih vsebin, športno produkcijo ter produkcijo televizijskih serij in filmov.

Mediapro je novi družbenik produkcijske hiše VPK PRO.

Kot pravijo pri VPK PRO, vstop družbe Mediapro, največje evropske produkcije, zanje pomeni veliko priznanje in dokaz o pomembnosti naše regije za velikega evropskega igralca na televizijskem področju. »Z novim solastnikom so načrti za razvoj televizijske produkcije v Sloveniji in v celotni regiji izredno visoki,« dodajajo. Mediapro je z dokapitalizacijo postal večinski solastnik VPK PRO.

Mediapro, katerega letni promet znaša več kot 1,8 milijarde evrov, je pred kratkim kupil pravice za televizijske prenose italijanske nogometne lige Serie A za več kot milijardo evrov, med drugim pa je tudi lastnik pravic španske nogometne lige La Lige. Poleg tega je največji dobavitelj programov za nelinearne platforme, kot sta Netflix in Amazon, iz Evrope. Med drugim je v njihovi produkciji nastala serija »Mladi papež« ter filmi Woodyja Allena posneti v Evropi, še sporočajo iz VPK PRO.