• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Korak k enotnemu digitalnemu trgu

Od 1. aprila 2018 lahko v državah Evropske unije dostopamo do spletnih vsebin (filmov, televizijskih programov, pretočne glasbe), na katere smo se naročili v Sloveniji. V skladu z uredbo bodo v tujini na voljo ne le domače, ampak tudi vse tuje oddaje, serije, filmi, risanke in ekskluzivni športni prenosi. Kaj pričakujejo od nove uredbe, nam je pojasnil Blaž Bezek, vodja storitve VOYO v medijski hiši Pro Plus.

Blaž Bezek (VOYO): »Obetamo si več ogledov naših vsebin v tujini, kar pozitivno vpliva na rast oziroma zadrževanje naročniške baze v dopustniških mesecih.«

Ali si obetate nove uporabnike v tujini?

Nova uredba omogoča, da prebivalci Republike Slovenije, torej domači gledalci oziroma naročniki, lahko spremljajo vse vsebine na VOYO, tuje in lokalne, znotraj držav Evropske unije neomejeno. Obetamo si torej več ogledov naših vsebin v tujini, kar tudi pozitivno vpliva na rast oziroma zadrževanje naročniške baze v dopustniških mesecih. Za naše naročnike je to zelo pomembno, da bodo lahko domačo produkcijo, informativni program, risanke, šport, tuje filme ter serije s slovenskimi podnapisi gledali v tujini. To jim bo storitev še približalo.

Ali pričakujete širši doseg?

Da, pričakujemo večji doseg in boljšo storitev za uporabnika. V nedavni raziskavi je bila to tudi ena od večkrat omenjenih želja s strani uporabnikov, tako da smo z uredbo zadovoljni.

Boste razširili ponudbo vsebin?

Ponudbo širirmo vsak mesec, v letu 2018 najintenzivneje do zdaj. Še večjo raznolikost lahko pričakujemo na področju tujih serij, novih dokumentarnih oddaj in vsebin za najmlajše, predvsem pa na področju domačih serij VOYO. V drugi polovici leta 2018 bomo premierno predstavili tri nove serije.

Kaj si obetate od prenosov športnih dogodkov?

Naročniki lahko spremljajo športne prenose UEFA Liga Prvakov, UEFA Liga Evropa, MotoGP, boksarske spektakle in spektakle UFC tudi takrat, ko dopustujejo na Hrvaškem ali v kateri drugi državi Evropske unije.

Katere vsebine bodo po vašem mnenju najbolj gledane?

Risanke in informativni program v poletnem času, sicer pa lokalna produkcija in šport.